Plesna škola "Amadeus" osnovana je 1992. godine (do 1997. radila u sklopu AKUD "Branko Krsmanović") i do sada je obučila više stotina plesača. Škola je rekreativnog karaktera, tj. ne radi se sa takmičarskim parovima. Osnovna karakteristika je rad u opuštenoj atmosferi, a uz savlađivanje plesnih koraka obavezno idu dobra zabava i druženje. Vlasnik škole a ujedno i glavni instruktor plesa je Ljubiša Avramović koji uz dugogodišnje iskustvo daje i prepoznatljivi šarm i duh po kome je naša škola poznata i omiljena medju rekreativnim plesačima.

Primarna aktivnost škole su kursevi za odrasle koji se održavaju dva puta nedeljno po sat vremena u sali škole u Makedonskoj 17. Radi se u večernjim terminima u zavisnosti od nivoa tečaja. Plesovi koje obuhvata tečaj su Cha-Cha, Engleski valcer, Disko, Foxtrot, Sirtaki, Tango, Bečki valcer, Samba, Salsa, Rumba, Jive, Mambo, Merengue, kao i splet narodnih igara iz Srbije i Crne Gore. Ne postoje starosne granice. Postoji i mogućnost ubrzanog rada za specijalne prilike kao što su venčanja, mature itd. Nakon završenog tečaja organizuje se druženje-žurka uz muziku i sve što ide uz to.

Stotine zadovoljnih plesača koji su tokom proteklih 18 godina naučili da plešu u našoj školi i koji se uvek rado vraćaju nama da obnove svoje znanje garant su da ćete kod nas naći ne samo plesne partnere i instruktore već i prave prijatelje...

Zato ne oklevajte već nam se odmah pridružite! Naučite da plešete, dobro se zabavljajte i upoznajte nove prijatelje!!!